Addicció a les Benzodiazepines - Tractaments Addicció

Què són les benzodiazepines?, Riscos per a la salut, Com deixar les benzodiazepines.

Què són les benzodiazepines?

addicció drogues

Són substàncies depressores del sistema nerviós central,s'usen per reduir l'ansietat (ansiolítics) o bé per agafar el son (hipnòtics). Algunes benzodiazepines també són usades per l'epilèpsia o les contractures musculars.

Riscos per a la salut

Els seus efectes adversos són debilitat, cansament, vertigen i marejos, dificultat en la concentració, amnèsia anterògrada (incapacitat de consolidar els nous records), manca de coordinació motriu (p. ex.: atàxia), malsons, inquietud, irritabilitat, estats confessionals, visió borrosa, etc. Tanmateix pot cursar amb quadres de hipomania, desinhibició i descontrol. En dosis molt elevades o en combinació amb altres substàncies depressores (p. ex.: Alcohol) pot produir una reducció del ritme respiratori que pot induir un estat de coma i fins i tot la mort.

Com deixar les benzodiazepines:

Davant d’aquesta dependència, és molt important fer una avaluació exhaustiva, per tal de poder realitzar un pla terapèutic farmacològic, psicològic, social i educatiu.

La importància mèdica del tractament recau en una correcte interrupció en l’ús de les benzodiazepines, de forma paulatina i adaptant-la al progrés a cada pacient.

Addiccions-Barcelona - Passeig de la Gleva, 24, 08392 - Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona
935 166 409 - Aviso Legal y Privacidad