Tractaments Addicció al Cànnabis

Què és cànnabis?, Riscos per a la salut, Com deixar el cànnabis.

Què és el cànnabis?

addicció drogues

El cànnabis és una substància psicodèlica, és a dir, que altera la cognició i la percepció de la ment. Tanmateix, en petites quantitats pot actuar com a estimulant o depressor del sistema nerviós central. A la planta de cànem s'han identificat més de 60 cannabinoides, que són els responsables del seu psicoactivitat. D'aquests, els més abundants són el Delta-9-tetrahidrocannabinol, el Delta-8-tetrahidrocannabinol, el cannabidiol i el cannabinol. Aquests cannabinoides juntament amb els seus metabòlits actius (produïts durant la metabolització del cànnabis mitjançant el procés de hidroxilació) són els responsables dels efectes d'aquesta substància

Riscos per a la salut

El consum de cànnabis pot incrementar el risc de patir problemes respiratoris i cardiovasculars i diverses formes de càncer. A l’afectar les funcions atencionals i de coordinació, augmenten les possibilitats de patir un accident laboral o de trànsit. Tanmateix repercuteix negativament a la capacitat tant memorística com d'aprenentatge. En algunes persones pot provocar crisis d'ansietat i, en cas de tenir antecedents familiars o una predisposició individual pot desencadenar trastorns depressius, d'ansietat o psicòtics. En consumidors de dosis elevades, afecta en l'aparell respiratori amb tos crònica i bronquitis, empitjora els símptomes en persones amb problemes d'hipertensió o insuficiència cardíaca, altera les hormones responsables del sistema reproductor i de la maduració sexual i redueix l'efectivitat del sistema immunitari.

Com deixar el cànnabis:

El consum continuat i crònic del cànnabis està associat el sindrome amotivacional, caracteritzat per: apatia, frustració, pèrdua d'eficàcia en desenvolupar treballs així com una menor implicació en el treball o els estudis, falta de concentració, manca d'iniciativa. També es mostra un desinterès per la seva cura personal.

Per deixar el consum de cànnabis és molt important la teràpia psicològica, per tal que pacient disposi de les eines i recursos necessaris per poder portar a terme el tractament de forma adequada, seguint sempre un model multifactorial.

Addiccions-Barcelona - Passeig de la Gleva, 24, 08392 - Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona
935 166 409 - Aviso Legal y Privacidad